Fi Donc

logo
Animatiekunst

“Fi Donc” Animatiekunst en -beeldjes

Fi Donc is echt begonnen als een galerie. Ruim 27 jaar hebben een winkel/galerie in Alkmaar gehad, maar tijdelijk gaan we door alleen als webwinkel in Egmond.

De naam van de zaak is gebaseerd op een veelvuldig gebruikte uitspraak van Markies de Cantecler (Canteclaer) de buurman van heer Bommel. Niet zo gek dus dat we voor ons logo ook een afbeelding van de markies hebben gekozen. logo Fi DoncWe zijn er bijzonder trots op dat meneer Marten Toonder, de geestelijk vader van alle Bommelfiguren, daar persoonlijk aan heeft meegewerkt. We leggen u graag uit wat de betekenis van de naam is. We kunnen u verklappen dat het eigenlijk een toepasselijk woordgrapje is.

U kijkt in de webwinkel van “Fi Donc” uw ogen uit! Wij bieden u animatiekunst aan uit alle bekende studio's, o.a. van Disney, Warner Bros., Hanna-Barbera en bijvoorbeeld Toonder. Niet al het artwork staat in onze webwinkel. Neem eens contact met ons op en informeer ons waarnaar u op zoek bent.

logo Fi Donc Ook voor exclusieve cadeau's op het gebied van tekenfilms kunt u bij ons terecht. De schitterende beeldjes van de Walt Disney Classics Collection en de Disney Traditions-collectie van Jim Shore ontbreken natuurlijk niet in onze collectie.

In Nederland bleek in de loop der tijd bij ons in de winkel/galerie de meeste belangstelling te zijn voor de Disney-verzamelstukken en die zijn dan ook het meeste bij ons terug te vinden. Dat betekent natuurlijk niet dat we geen oog hebben voor de andere studio's, zodat u bij ons voor de meest aangename verrassingen kan komen te staan. Fi Donc wordt heel vaak Disney-webwinkel genoemd, maar Fi Donc is echt meer dan dat alleen!

De openingstijden van “Fi Donc” Animatiekunst & -beeldjes:

Fi Donc is vanaf 15 november 2021 alleen als webwinkel verder gegaan. Breekbare artikelen kunnen op afspraak opgehaald worden. We willen weer in de nabije toekomst de galerie openen!

“Fi Donc” staat ingeschreven onder no. 37069162 bij de KvK te Alkmaar.